Ga jij deze zomer voor sexy, sporty of sober?

Ook in 2018 willen we natuurlijk weer eindeloos flaneren op het strand in een vrolijke bikini of classy one-piece. Of je nu voor sexy, ingetogen of sportief gaat, tegenwoordig is er op het gebied van ethical swimwear ook voldoende keuze. Wij selecteerden onze 3 favoriete eco swimwear brands voor een gegarandeerd perfecte beach outfit.

Foto: NOW THEN

NOW_THEN

Dit jonge Spaanse eco swimwear label heeft in korte tijd veel indruk gemaakt in de modewereld en ook wij zijn fan! Van oude visnetten en ‘waste material’ ontwikkelt het label prachtige, minimalistische zwemkleding. NOW_THEN is een speelse vertaling van ‘a future that does not exist yet’, waarbij het label de link legt met sterke, onafhankelijke vrouwen die niet alleen op zoek zijn naar nieuw avontuur, maar ook een sterke verbinding voelen met de natuur.

De Biomarine collectie
De debuutcollectie Biomarine is een ode aan de oceaan. De bikini’s, one-pieces en wetsuits zijn ontwikkeld vanuit een bewondering voor de onderwaterwereld. Zo vind je in de collectie veel donkere kleuren en gladde, neopreen texturen. De swimwear oogt behoorlijk sober en sportief en is daarmee de perfecte beachwear voor in het bijzonder de actieve, fashionable (surfer)girls onder ons.

Productieproces
Duurzaamheid is key in het hele proces bij NOW_THEN. Veel items zijn handgemaakt van oude visnetten en afvalmaterialen. De stoffen zijn daarbij wel uitvoerig getest op eventueel schadelijke stoffen volgens de Oeko-Tex100 standaard. Daarnaast wordt er voor de ‘Neo’ swimwear gewerkt met delicate Japanse neopreen waarbij het schadelijke petroleum vervangen is voor kalksteen, een natuurlijke bron.

De eco swimwear van NOW_THEN is te bestellen via hun website.

Foto’s: NOW THEN

Vitamin A Swimwear

Dit eco swimwear label werd in 2000 opgericht door Californian girl Amahlia Stevens. Zij was destijds een van de eerste designers ‘out there’ die zwemkleding op een duurzame manier wilde ontwikkelen. Zo gezegd, zo gedaan. Anno 2017 heeft Vitamin A wereldwijd vele fans waaronder celebs Gwyneth Paltrow en Rihanna.

Sexy & chic
De zwemkleding van Vitamin A kenmerkt zich door tijdloze ontwerpen in verfijnde kleuren en prints. Wij zijn verliefd op de sexy Little Black Bodysuit, het ‘zusje’ van bestseller Little Black Bikini. Daarnaast biedt het bedrijf ook nog een assortiment van accessoires en beachwear die perfect past bij je zwemkleding zoals cover-ups en handdoeken.

Productieproces
Vitamin A maakt voor de productie van haar swimwear zorgvuldig gebruik van recycled nylon en eco linnen. Tijdens het productieproces worden water en energie zo efficiënt mogelijk gebruikt, mede door middel van digitale print technologie. Daarnaast hecht Vitamin A veel waarde aan de arbeidsomstandigheden tijdens de productie in de fabrieken in Californië. Jaarlijks wordt bovendien een deel van de winst aan milieuorganisaties gedoneerd.

De eco-swimwear van Vitamin A is te bestellen via hun website.

Foto’s: Vitamin A Swimwear

AllSisters

AllSisters is ontstaan vanuit de diepe wens een link te leggen met de kracht van de natuur en voorliefde voor de zee. Het Spaanse label laat zich graag door de natuur inspireren voor de designs van haar swimwear. Denk aan organische vormen, gedurfde cut-outs en mooie, verfijnde basics.

Cut-out beauty
De collectie bestaat uit zeer fijne bikini’s en one-pieces in basiskleuren wit en zwart met veel grafische ‘cut-outs’ die je beach outfit zowel een sporty als sexy vibe geven. Ideaal dus als je vanaf je surfplank gelijk door wilt naar een beachparty. Onze favoriet deze zomer: de Virginis Top Bathing Suit, Ohlala!

Productieproces:
AllSisters maakt van oude visnetten en nylon afval haar eco swimwear. Ze gebruiken kwalitatief hoogwaardig gerecycled textiel uit Italië en dragen het ‘Made in Green’ Oeko-Tex certificaat. Dit is een garantie dat het bedrijf op een eerlijke en duurzame manier haar productieproces heeft ingericht. Niet alleen ligt de focus op het materiaal maar ook bij mens en milieu.

De eco swimwear van AllSisters is te bestellen via hun website.

Foto’s: AllSisters

 

Laat een Reactie achter