Over Eco Lifestyle Guide
Beiden afzonderlijk altijd op zoek naar de leukste duurzame adresjes voor fashion, interieur, accessoires en eten, vonden we elkaar in het idee van Eco Lifestyle Guide. Een groene city guide die de leukste eco hotspots op het gebied van fashion, interieur, health & beauty, food, reizen en meer bundelt per stad. Steeds vaker is er een duurzamer alternatief mogelijk en de ontwikkelingen volgen elkaar in een rap tempo op. Met een handig filterbaar overzicht heb je altijd de leukste hotspots per stad en duurzame brands per categorie bij de hand! Op dit moment zijn we actief in Nederland en België, maar hopelijk zijn we in de toekomst overal in Europa jouw groene city guide!

Daarnaast zetten wij labels die wij tof vinden graag in de spotlight onder ‘Brands We Love’ en bloggen wij regelmatig over allerlei duurzame topics.

Over duurzaamheid
Wat de een als ‘eco’ ziet, is voor de ander nog niet duurzaam genoeg. Duurzaamheid is daarom voor ons een breed begrip. Duurzaamheid kan naar onze mening refereren naar lokale ontwerpers die op een ambachtelijke manier hun producten vervaardigen of fashion labels die hun productieproces duurzaam inrichten met veel aandacht voor mens, milieu en materiaal. Ontwerpers die innovatieve manieren verzinnen om van ‘waste materials’ nieuwe, tijdloze items te maken. Restaurants die puur en eerlijk koken met de ingrediënten die het seizoen ze geeft. Hotels die een compleet nieuw eco-systeem hanteren. En zo zijn er nog talloze voorbeelden en vormen van duurzaamheid. Wij willen met onze website geen waardeoordeel geven over of iets duurzaam genoeg is, maar wel een handvat aanreiken als je besluit bewuster bezig te willen zijn met alledaagse dingen zoals fashion, interieur, beauty en meer. Want een kleine stap is al een stap.

Go Green, Go Explore!

Greetje & Lianne