Wrap up, it is cold!

Het is officieel nog geen winter maar wij vinden het al flink koud. Maar hoe zorg je ervoor dat als je lekker ingepakt naar buiten gaat, je ook nog duurzaam bezig bent? Wij hebben wat mooie duurzame winter merken op een rijtje gezet zodat je volledig eco en zonder schuldgevoel er lekker warm bij zit deze winter.

HoodLamb

Deze jassen van HoodLamb zijn volledig vegan en gemaakt van hennep. Pardon? Ja inderdaad, hennep. Je denkt bij hennep misschien direct aan iets anders maar je kunt meer met hennep dan je denkt. Hennep is namelijk een heel sterke vezel waar je super duurzame kleding van kan maken.

De jassen zijn heerlijk gevoerd en waterdicht. Ik heb mijn HoodLamb jas al 3 jaar en afgezien van wat gebruikssporen bij de zakken is de jas nog perfect.

HoodLamb jassen zijn 100% diervriendelijk en de grootse Amerikaanse dierenrechten organisatie PETA is supporter van HoodLamb. Zij hebben hun zegen aan HoodLamb gegeven en daar is het merk maar al te trots op. HoodLamb zelf is zeer begaan met Sea Shepard. Er is zelfs een speciale lijn van HoodLamb Sea Shepard en 10% van de verkoop gaat direct terug naar Sea Shepard. Met de opbrengst wordt bijgedragen aan de kostbare expedities van deze zeehelden.

Dit duurzame winter merk HoodLamb is zijn o.a. verkrijgbaar bij Nukuhiva, Charlie+Mary en Brand Mission.


Granny’s Finest 

De breiende oma’s zijn al een tijdje een groot suuces en niet meer weg te denken uit de winter garderobe van menig (bewuste) shopper. Gelukkig heeft Granny’s Finest nu ook een flagshipstore in Rotterdam geopend. Bij alle artikelen zit een kaartje van de oma die daadwerkelijk de muts heeft gebreid. Super leuk om te lezen en de trotse makers te spreken want ze zitten gewoon in de winkel “live” te breien.

In de Rotterdam store op de Mariniersweg kun je niet alleen de mutsen en breispullen kopen maar helpen de oma’s je ook graag breien. Zit je vast met je eigen breiwerk en ben je bang dat je het hebt verpest, dan kan ik uit eigen ervaring vertellen dat zelfs dan de oma’s je graag helpen bij het oplossen van je prutswerk.

Verder kan je Granny’s Finest kopen bij Brand Mission en Nukuhiva.


 TIMI 

TIMI staat voor “This is my Independence” en is opgezet door 2 stoere Amsterdamse vriendinnen. Ze leerden elkaar kennen tijdens een wereldreis en zijn sindsdien friends for life. Na hun reis richtten ze samen de Namasté Stichting op, een stichting die zich inzet voor Women Empowerment in Nepal.

Met hun sjaals willen ze de ongelijkheid tussen man en vrouw en arm en rijk een beetje minder maken. De sjaals worden afgewerkt door vrouwen uit het Women Empowerment Project in Nepal. Deze oranje sjaal heb ik bij LENA de fashion Library in Amsterdam en ik krijg altijd veel complimenten over de kleur. Vaak een mooi moment voor mij om het verhaal achter dit duurzame merk TIMI te vertellen en mensen weer een beetje bewuster te maken van de macht en de keuze die ze als consument hebben. Dat levert altijd wel wat mooie oeh’s en ah’s op.

Kijk in de TIMI shop om te zien of jouw kleur er ook bij zit en “wrap up and stay warm”.

Laat een Reactie achter