Gooi jij wel eens kleding weg? Nergens voor nodig.

Wat kan je allemaal nog meer doen met je kleding, naast swappen of uitlenenWat dacht je van doneren aan een goed doel, zoals een ReShare Store van het Leger Des Heils?

We kennen allemaal wel de bekende kledingbakken van het Leger des Heils die op straat verspreid staan waar je je kleding in kan doen. Maar wist je dat er ook Leger des Heils Reshare Stores zijn? Er zijn inmiddels al 10 ReShare Stores waaronder in Rotterdam, Eindhoven en Alkmaar. In de stores wordt voor een kleine prijs 2e hands- en vintage kleding verkocht. Bekijk hier alle winkels.

Inleveren in de ReBox van ReShare

De kleding kan je inleveren in de hiervoor bestemde ReBoxes die in de stores staan. Een spijkerbroek of trui die je niet meer past maar nog prima een ronde mee kan, wordt met een glimlach in ontvangst genomen. Heb je een broek of trui met een klein gaatje erin vraag dan even in het atelier of ze er nog wat van kunnen maken. In de ReShare ateliers wordt bijvoorbeeld denim stof gebruikt om weer iets nieuws van te maken, zoals een tas of een kussentje. Super duurzaam!

Reshare store Eco Lifestyle Guide
ReShare store Rotterdam Noord

Alle ingeleverde kleding krijgt op deze manier een mooi 2e leven. Dit is niet alleen goed voor het milieu maar ook heel fijn voor gezinnen die zich niet altijd nieuwe kleding kunnen veroorloven. Zeker voor kinderen zijn goede kleding en schoenen belangrijk. Gelukkig is er een groot aanbod aan mooie betaalbare kinderkleding in de ReShare Stores. Om je een idee te geven van de prijs, alle kinderkleding is €1,50 en alle babykleding €1,-.

De Reshare Stores zijn ook nog eens leuk ingericht. Zelfs als je geen kleding nodig hebt, ben je natuurlijk welkom. Gewoon even een praatje maken en een bakkie koffie drinken is ook helemaal goed. Iedereen is welkom.

En alle opbrengsten uit de winkel worden natuurlijk weer voor andere Leger des Heils projecten en doeleinden gebruikt.

Ken jij iemand die wel een extraatje heeft verdiend dit jaar? Stuur ons dan een mailtje info@ecolifestyleguide.com. Wij mogen namelijk van de ReShare Store een tegoedbon van € 10,00 weggeven. Wie wens jij dit Nieuwjaarscadeautje toe? Let us know! De tegoedbon wordt naar jou gestuurd zodat je zelf diegene kan verrassen met dit cadeau.

Laat een Reactie achter