Party time!

Oké, de cadeautjes zijn gekocht, de Kerstmenus zijn samengesteld, de NYE party kaartjes zijn binnen en de Nieuwjaarsborrels zijn gepland. Nu alleen nog eventjes bedenken wat je aan gaat trekken. Hoe ga je dat doen? We hebben natuurlijk fantastische winkels in deze eco city guide voor je opgenomen met duurzame merken maar is het wel nodig om elk jaar nieuwe party outfits te kopen? Wij denken van niet en laten je hier zien hoe je een duurzame feestdagen outfit kan samenstellen zonder nieuwe kleding te kopen.

Leen je outfit bij de kleding bibliotheek

Ja ja, je kunt je feestdagen outfit gewoon huren. Kopen is helemaal niet nodig. Je feestoutfit heb je toch maar 1x en heel misschien 2x per jaar aan. Inmiddels zijn er een paar kleding bibliotheken in Nederland te vinden waar je je duurzame feestdagen outfit kan huren.

LENA the Fashion Library in Amsterdam

Eco Lifestyle Guide
Foto: Pinterest

Midden in de Jordaan zit LENA the fashion Library waar je niet alleen je casual look kan lenen maar ook je feestkleding. Hou je van glitter and glamour? Heel goed want LENA heeft weer de jaarijkse “Deel je dress” actie. De spelregels: lever jouw jurk die je dit jaar toch al niet wilde aandoen bij Lena in, leen zelf een jurk uit het “Deel je dress” rek, breng je geleende jurk na oud&nieuw weer terug en haal je ingebrachte jurk weer op. Easy as that! Leuk toch?

Maar Lena is meer dan alleen je party outfit. Ook voor je casual (chic) look kan je lenen bij Lena. Zelf heb ik altijd het idee dat ik een heel grote kledingkast heb, ik moet er alleen even naartoe fietsen. En kan je even niks vinden of juist teveel en kan je niet kiezen? De lieve librarians helpen je graag bij het uitzoeken van weer een toffe nieuwe outfit. Het merkwaardige is dat als je de eerste keer iets leent, je bij de kassa al klaar staat met je pinpas terwijl je natuurlijk niks hebt af te rekenen.

Wil je niet elke maand wat lenen maar liever af een toe? Dat kan want eenmalig een kledingstuk lenen is ook mogelijk. Je kan gemakkelijk in de webshop online bestellen, je outfit ophalen bij een van de swap points.. et voila. In de shop zie je bij het item staan hoeveel het kost om het 1x te lenen.


Bij Priester in Den Haag

Deze mooie winkel in Den Haag is al generaties lang in dezelfde familie. Elke generatie maakt er iets nieuws van op hun eigen manier. En gelukkig voor ons is dat ditmaal met een kleding bibliotheek. Yeeah!

Leen een duurzame feestdagen outfit met veel kleuren als goud, heerlijk glimmend donker groen en velvet rode stoffen. Helemaal hip en super feestelijk.

De kleding die wordt uitgeleend is grotendeels ook al van duurzame merken of one of a kind items van opkomende en gevestigde designers. Zoals een winterjas van Wintervacht  of een coole Ho&Mulder piece.

Fantastisch dus dat je eerst kan proberen zonder dat je meteen moet kopen. Dat is ook wat een kledingbibliotheek zo leuk maakt. Je kan eens wat anders lenen dan je gebruikelijke en veilige keuzes. Probeer eens wat anders of experimenteer met kleuren. Zonder dat je het verwacht, kom je erachter dat een kleur die je voorheen nooit zou dragen, je juist heel goed staat.

In de toekomst kan je hiermee dus ook miskopen voorkomen. Je weet namelijk beter welke kleuren bij je passen.


Shop bij je vriendinnen in hun kledingkast

Sharing is caring! Dus waarom niet ook even bij je vrienden in hun kledingkast kijken? Misschien kunnen jullie jurken ruilen? Heeft die vriendin nog een leuke jurk hangen die ze vorige jaar met NYE aanhad ? Dan kan jij die misschien dit jaar wel lenen en kan je die jurk ruilen voor de jurk die je zelf vorig jaar aanhad.

Of ben je nog steed dol op het glitter vestje dat je vorige jaar hebt gekocht maar wil je een ander shirtje eronder aandoen, vraag dan of je vriendinnen nog iets leuks hebben hangen. Zo kan je wel weer je vestje aan maar heb je net een andere leuke mix gemaakt. Doe hetzelfde met je broek of panty. Hetzelfde jurkje maar met een glitter of aparte panty staat meteen heel anders.

Mix and match je een slag in de rondte and party the night away♥

Laat een Reactie achter