Winter Time!

Het is december, Sinterklaas is de deur nog niet uit of iedereen is alweer volop met Kerst bezig. Snel een kerstboom in huis halen, toeters en bellen erin hangen en inspiratie voor nieuwe kado’s opdoen. Altijd een paar gekke weken waarin je op Kerst lijkt te “wachten” en niet echt iets aan het doen bent of gepland had. Maar wist je dat er juist in deze maand veel leuke dingen te doen zijn? We hebben onze favo duurzame winter events voor je opgesomd. Will we see you there?

Workshop ‘In My Fair Closet’ – Nukuhiva 

Wil jij een kledingkast waar je trots op bent, met items die goed voelen? Kom dan langs bij Nukuhiva in Amsterdam op dinsdag 12 december 2017 en kom alles te weten over hoe jij een eerlijke en duurzame kledingkast opbouwt. We leren met en van elkaar hoe de kleding industrie beter kan en de invloed die wij, als consumenten, daarop hebben. Christine van Zuivere wol en Nukuhiva leveren tips en trics. Je leert over het samenstellen van je eigen capsule wardrobe en welke duurzame merken er zijn zodat steeds meer mensen een fijne, kwalitatieve en fair trade garderobe hebben. Ow.. en natuurlijk zijn er ook hapjes, drankjes én een gevulde goodie bag:)

Kaartjes zijn € 5,00 en kan je hier bestellen.

Update 8-12-2017: de workshop is vol. Laat Nukuhiva via Facebook weten dat je wel wilde komen maar geen kaartje hebt kunnen bemachtigen. Ze zullen je voor de volgende geplande workshop in januari 2018 alvast op de lijst zetten. Zet dus maar meteen in je duurzame events agenda!


Adopteer een Kerstboom 

Elke Kerst heeft bijna iedereen wel een Kerstboom binnen staan. Maar als je bedenkt dat een Kerstboom helemaal vanaf een klein plantje dik 7 jaar heeft moeten groeien om maar 4 weken bij iemand binnen te staan, is het toch wel een sneu verhaal aan het worden. Gelukkig is daar nu een oplossing voor: Adopteer een Kerstboom.

Het idee is simpel en tegelijk briljant. Je gaat naar een van de deelnemende verkooppunten in Nederland (lijst kan je hier op de site van Adopteer een Kerstboom vinden) en je adopteert je Kerstboom. Je betaalt een eenmalig bedrag tussen de € 20 en € 45 voor de Kerstboom en ook € 10 borg. De borg krijg je terug als je de Kerstboom heelhuids op 15 januari weer terugbrengt. De ophaal- en terugbreng data kunnen verschillen maar wij hebben voor het gemak even de data van De Ceuvel in Amsterdam aangehouden. De Ceuvel is een van onze favo eco hotspots in town. De Ceuvel heeft verschillende dagen waarop je de Kerstboom kan adopteren te weten op 10 en 14 december, bekijk het duurzame winter event op Facebook.

Nadat je je Kerstboom hebt teruggebracht wordt ie weer gezellig bij z’n vriendjes gepland totdat je volgend jaar weer je eigen geadopteerde Kerstboom kan ophalen.


Schaatsen midden in de stad – Amsterdam en Rotterdam

Altijd een van onze favorieten in de december maand in het schaatsen midden in de stad. Goed inpakken, dikke jas, handschoen en lekkere warmen sjaal en gaan! In Amsterdam is het jaarlijkse ICE* Amsterdam op het Museumplein weer geopend. De tegenhanger in Rotterdam is het het jaarlijkse Ijsvrij Park Festival bij de Euromast. Helaas dit jaar wel voor het laatst.

Groot voordeel van schaatsen is altijd dat je ongegeneerd warme chocolademelk met (veel) slagroom en glühwein mag drinken.


Duurzame vegan chef-kok Vega pop-up Kerstdiner in de Van Nelle fabriek in Rotterdam 

Dit jaar is voor het eerst dat Vega pop up chef-kok Friedjof Kempenaar een vega Kerstdiner gaat maken en wij zijn heel benieuwd. De Van Nelle fabriek is op 23 en 24 december het toneel van deze vegan chef kok. Persoonlijk vonden wij de data ook heel slim bedacht omdat wij nu met vrienden gaan, juist omdat je tijdens Kerst op 25 en 26 december bij familie en schoonfamilie aan tafel wordt verwacht.

Steeds meer mensen eten steeds minder vlees en voor Friedjof was het al jaren een ergernis dat in alle restaurants de standaard vegetarisch geitenkaas recepten op het menu stonden maar niks spannends. Dat kan natuurlijk veel beter en voilà.. vega pop up restaurant was geboren.

Gedurende het jaar reist het team van Friedjof door Nederland voor de Pop up restaurants en tijdens Kerst staat hij met zijn duurzame 6-gangen diner te shinen in Rotterdam.

Reserveren voor dit romantische en duurzame winter event kan via de site van Vega Pop Up restaurant, we can’t wait!

Laat een Reactie achter