Duurzame zonnebrillen van recycled plastic, bamboe en meer.

We kunnen alweer even genieten van het mooie weer en daar hoort natuurlijk ook een fashionable zonnebril bij. Tegenwoordig zijn er gelukkig genoeg duurzame varianten op de markt. De hipste zonnebrillen met frames van kurk, recycled plastic of bamboe, het is er allemaal. En het ziet er niet alleen mooi uit. Het toffe aan het gebruik van materialen zoals bamboe is namelijk niet alleen de lage footprint, maar ook het feit dat het materiaal supersterk en licht is. Het heeft dus meerdere voordelen. Wij zetten voor jou de 3 leukste duurzame zonnebrillen merken op een rij.

duurzame zonnebrillenDick Moby

Met trots, want Nederlands, vermelden we graag als eerste Dick Moby. Bij Dick Moby zit duurzaamheid in hun DNA. Alles van dit merk ademt duurzaamheid, van de hoesjes, het montuur, tot aan het poetsdoekje. De oprichters kwamen op het idee voor de zonnebrillen tijdens een surftrip. Ze schrokken van de hoeveelheid plastic die ze tegenkwamen in en rond de oceaan en dat bracht ze op het idee hier iets mee te gaan doen. Dit resulteerde in toffe zonnebrillen gemaakt uit biologisch afbreekbare producten en recycled plastic. Of hoe ze het zelf noemen, exploring de sunny side of plastic. Je vindt de brillen van Dick Moby bij verschillende opticiens in en buiten Nederland. Bij Puha, een van de winkels uit onze Eco Cityguide in Utrecht, kun je ook terecht voor de duurzame zonnebrillen. Onze favoriet: De Valencia in Red Wood.

Website

Gobi

Nog zo’n ander fijn Nederlands brillenmerk, Gobi. De duurzame brillen van Gobi worden met veel zorg met de hand gemaakt, een proces dat wel 2,5 maand in beslag neemt. De brillen zijn geïnspireerd op de natuur en haar verschillende kleuren en verschijningsvormen en dat zie je inderdaad goed terug. De monturen zijn uitgesproken, net zoals de verschillende kleuren frames waar je uit kunt kiezen. Alle zonnebrillen zijn gemaakt van biologisch afbreekbare materialen, roestvrijstaal en teflon coated schroeven. Je kunt de brillen bestellen via hun website.

Website

duurzame zonnebrillen
Foto via Gobi-Amsterdam

MODO

Niet Nederlands, maar wel een van onze favorieten (zonne)brillenmerken; MODO. Opgericht in 1990 in New York en vanaf het begin altijd op zoek naar innovatieve materialen en interessante technieken om de brillen op een ambachtelijke manier te produceren. In de aparte ECO lijn worden de brillen voor 95% gemaakt uit recyclede materialen. Daarnaast heeft MODO ook social responsibility hoog op de agenda staan. Zowel lokale boeren zijn geholpen door de afname van diverse grondstoffen om de brillen te maken, maar ook via het ‘Buy a Frame – Help a child see’ programma zijn inmiddels meer dan 650.000 kinderen in India geholpen op het gebied van oogheelkunde. Uit de ECO lijn is het model Piave Clip On (kleur Tortoise) onze nummer 1.

Website

modo duurzame zonnebrillen
Foto via MODO Eyewear

 

 

Laat een Reactie achter