En route: 5 leuke duurzame hotels binnen Nederland

Het is natuurlijk altijd tijd voor een heerlijk weekendje weg! Misschien wil je nog even in de kerstvakantie een paar dagen weg? Of ben je al iets aan het plannen voor 2018? Je hoeft niet meer naar een land ver weg om de ultimate travel experience te krijgen. Ook in Nederland is het hotelaanbod tegenwoordig geweldig en duurzaam! Wij hebben 5 mooi hotel adresjes voor je op een rij gezet zodat jij onbezorgd en duurzaam op reis kan. Nu alleen nog hopen op mooi weer…

Amsterdam

1. Ecomama
Ecomama is een van onze favoriete duurzame spots in Amsterdam. Bij binnenkomst beland je gelijk in de gezellige lobby/coffeebar van het hotel en weet je ook meteen waarom je hier zou willen slapen. Of voor als je in de stad woont, dan is het ook een geweldige plek om koffie te drinken met iets lekkers. De knusse omgeving, de ‘community’ feeling en dat ook nog eens allemaal gestoken in heerlijk design zonder dat het te gelikt is. En dat is enkel nog maar de buitenkant. Ecomama is veel meer dan dat. De duurzame gedachte is tot in de puntjes doorgevoerd in het hotel. Van cradle-to-cradle meubelstukken, fair trade materialen tot aan recycling programma’s maar ook donaties voor elke hotelovernachting aan achtergestelde kinderen in Guatemala, Ecomama has it all. Bovendien heeft Ecomama ook een een leuk duurzaam zusje in Amsterdam, hostel Cocomama.

Ecomama, Valkenburgerstraat 124 1011 NA Amsterdam
http://www.ecomamahotel.com

Duurzame hotels getaway Amsterdam
Foto via: Dutch Hostelworld
Duurzame hotels getaway Nederland
Foto via The Coffeevine

2. QO Hotel
Houd je van luxe, maar wil je ook duurzaam op reis? Dat kan! Vanaf begin 2018 kun je hiervoor terecht bij het QO hotel. Dit groene hotel schijnt qua duurzaamheid en technologie voor te lopen op veel andere hotels in de wereld. Gebaseerd op de circulaire approach, gecombineerd met de laatste technologische innovatie, weet het hotel zijn footprint flink te verkleinen. Hoe ze dat doen? Ze (her)gebruiken zoveel mogelijk natuurlijke materialen en hanteren opslagsystemen voor water. Er zijn zelfs slimme verwarmingstechnieken geïntegreerd in het gebouw die de warmte per situatie en gast kunnen aanpassen. En niet te vergeten, ze hebben twee restaurants en een cocktailbar. Hoewel het nog even duurt voordat het hotel open is, wij kunnen niet wachten om een kijkje te nemen.

QO HotelAmstelvlietstraat 2 1096 GG Amsterdam
https://www.qo-amsterdam.com

Duurzame hotels getaway Amsterdam
Foto via QO Hotel
Duurzame hotels getaway Nederland
Foto via QO Hotel

Den Haag

3. Courtgarden Den Haag

Den Haag is hip! Waar het vroeger nog weleens als de ‘stoffige’ stad werd gezien, maakt het nu een enorme verandering door. Denk aan leuke lunchtentjes (Club Vers!), hippe winkels (check onze cityguide) en de leukste beachclubs in de zomer.

Court Garden hotel is een ecodesign hotel, gelegen in het gezellige Zeeheldenkwartier in Den Haag. Het is het eerste hotel dat een officiële Groenverklaring van het Ministerie van Milieu heeft mogen ontvangen. Verder heeft het hotel Energielabel A+ en het Green Key Gold keurmerk gekregen. Waarom? Het hele hotel is optimaal geïsoleerd, er wordt enkel met 100% biologische en Fairtrade producten gewerkt en de footprint van dit duurzame hotel is door alle maatregelen enorm geminimaliseerd. Hoewel de kamer er ietwat formeel uitziet naar onze smaak, maken de gezellige gemeenschappelijke ruimtes veel goed.

Court Garden Hotel, Laan van Meerdervoort 96 2517 AR Den Haag
https://www.hotelcourtgarden.nl

Duurzame hotels getaway Den Haag
Foto via Court Garden Hotel
Duurzame hotels getaway Nederland
Foto via Court Garden Hotel

Twente

4. Biotel Achterhoek

Jaaaa dit is onze droom! Slapen op een biologische boerderij. Als je er even helemaal uit wil, is dit de ultieme getaway binnen eigen land. Slapen op een biobed (matrassen van natuurrrubber met beddengoed van eco katoen), een biologische keuken en diverse opties zoals een holistische massage, kookworkshops en een rondleiding op de boerderij. Een goed boek mee en veel meer heb je even niet nodig. De biologische keuken is gespecialiseerd in veganistische en vegetarische gerechten.

Biotel Achterhoek, Gasteveldsdijk 6 7137 PD Lievelde
http://www.biotelachterhoek.nl

Duurzame hotels getaway Achterhoek
Foto via Davides
Duurzaam hotel getaway Nederland
Foto via Biotel Achterhoek


Rotterdam

5. Villa Augustus Dordrecht 

Villa Augustus is een hotel en restaurant midden in een tuin aan het Wantij, net onder de rook van Rotterdam. Het hotel is gevestigd in de voormalige watertoren van Dordrecht en heeft op veel plekken een prachtig uitzicht. De enorme grote tuin van het hotel heeft een moestuin waaruit je kunt eten en dat de basis biedt voor de biologische keuken van het restaurant. Ook is er een grote hal, het voormalige pompstation van de watertoren, waar nu op volle toeren de beste lekkernijen gemaakt worden. Dit is de ideale getaway als je een citytrip naar Rotterdam wilt combineren met de rust van de natuur en de biologische keuken.

Villa Augustus, Oranjelaan 7 3311 DH Dordrecht
https://www.villa-augustus.nl

Duurzaam hotel getaway Dordrecht
Foto via Villa Augustus
Duurzaam hotel getaway Rotterdam
Foto via herbestemming.nu

Wat is jouw favoriete duurzame hotel?

Laat een Reactie achter