Knitwear the way we like it

Zo af en toe komt er een nieuw fashion label voorbij dat anders is. Sophisticated, authentiek en ook nog eens met een goed verhaal. Zo stuitten we recentelijk op de prachtige knitwear van Graciela Huam. Een mix van Peruaanse folklore gecombineerd met een avant-gardische Europese finishing touch.

Over Graciela Huam Knitwear

Een korte blik op de heerlijke breisels is al genoeg, zo willen we er deze winter bijlopen; overdag gecombineerd met een elegant schoentje naar werk maar in het weekend een dik gebreide trui met sneakers. Perfect voor de capsule wardrobe.

Nederland en Peru 

De kleding wordt ontworpen in Nederland, maar het volledige productieproces vindt plaats in de Andes van Peru. Daar wordt gewerkt met mooie, exclusieve materialen zoals Alpaca wol en Pima Cotton. Dit gebied wordt naast de prachtige cultuur ook gekenmerkt door haar natuurlijke grondstoffen en hardwerkende ambachtslieden die breiwerk van zeer hoogwaardige kwaliteit produceren.
Zodoende is Graciela Huam een nauwe samenwerking aangegaan met een locale fabriek in Puno, die de certificering draagt van eerlijke handel. Vanuit daar werkt een team van 27 talentvolle kunstenaars dagelijks aan onder andere het knitwear label. Ze krijgen daarbij de vrijheid om hun traditionele en locale methoden te integreren in de knitwear.

Het productieproces is duurzaam ingericht en er is nauwe communicatie tussen Nederland en Peru. Alle fair trade principes met het oog op productie, milieu, leveranciers, materialen, verpakkingen, transport en arbeidsomstandigheden  worden nauw nageleefd. Ook worden de Peruaanse Alpacawol en Pima cotton enkel verkregen in de hooglanden van Peru waar veel zorg en aandacht gaat naar een special ‘breeding programma’. De ontwikkeling van dier en natuur staat daarbij voorop en niet zozeer de productie.

Graciela Huam Eco Lifestyle Guide
Foto: Graciela Huam Knitwear

September launch

De eerste knitwear collectie van Graciela Huam is een feit, genaamd ‘Life’. De Life collectie refereert naar de geboorte van een baby. Vol energie, vol kleur, vol spanning, vol van leven. Vanaf mid september 2017 zal de collectie in ieder geval in hun showroom in Westerhoven, Noord-Brabant te verkrijgen zijn, maar wij verwachten dat er snel meer verkooppunten bij komen! Neem alvast een kijkje op haar website voor inspiratie of kijk op de uitnodiging hieronder.
Opening Graciela Huam Eco Lifestyle Guide

 

Laat een Reactie achter