Waarom goede en natuurlijke huidverzorgingsmerken?

Je hebt het ongetwijfeld al gemerkt aan je huid en haar; het wordt kouder, het regent en het waait. Hallo november, dag sexy beach look. Niet het ideale seizoen voor je huid. Wel een goede reden om op deze regenachtige herfstdagen het bad lekker vol te laten lopen, kaarsjes aan te steken en je eigen home spa te creëren met fijne huidverzorgingsmerken. Niet alleen je bathing ritual is belangrijk, maar ook zeker je dagelijkse verzorging in deze periode, want er gebeurt in de herfst behoorlijk veel met je huid. Zo kun je last krijgen van droge plekjes en rode vlekjes, hebben velen een minder goede bloedcirculatie en krijg je een huid die veel gevoeliger is voor UV-straling dan in de zomermaanden.

In onze zoektocht naar duurzame huidverzorgingsmerken hebben we voor jou 3 merken geselecteerd waarmee je deze herfst en winter zeker goed door gaat komen. Geen agressieve toevoegingen voor je huid of overbodige en zwaar geparfumeerde douchegels meer.

Credits: Herbivore.com

Herbivore Botanicals

De gerecyclede verpakkingen van Herbivore zijn al om van te smullen en de inhoud is nog beter. Geen overbodige toevoegingen en elk ingrediënt dat is toegevoegd aan het product heeft een reden. Van Braziliaanse kleisteen tot allerlei mineralen en vitamines, alles is precies uitgebalanceerd. Als je op de website kijkt van het Amerikaanse merk zie je precies wat er gebruikt wordt per product, en nog belangrijker, welke ingrediënten op de blacklist staan. Onze persoonlijke favoriet is de Coconut Milk Bath soak. Het is even wennen, want geen grote zeepsop bellen in je bad, maar erna wel een babyhuidje en Hawaii gevoel gegarandeerd. In Nederland wordt Herbivore op dit moment alleen verkocht bij Gather Shop, maar gelukkig kun je alle producten ook online ‘bestellen. Ze hebben zelfs producten voor de boy.

Website Herbivore


 Dr. Bronner’s

Je hebt de producten van Dr. Bronner’s misschien al weleens voorbij zien komen bij De Tuinen of bij een van de duurzame winkels uit onze city guide, want Dr. Bronner’s is hot deze winter! Toch bestaat het familiebedrijf al sinds 1948(!) en heeft het zich altijd al hard gemaakt voor het produceren van fijne huidverzorgingsproducten die op een eerlijke en duurzame manier worden geproduceerd, waarbij ze de cirkel van 6 hanteren. Do good to ourselves, our employees, our earth, our community, our customers and our suppliers’. Zo zien we het graag. Ook fijn, de producten zijn toegankelijk voor elke portemonnee.

Website Dr. Bronner’s


Mijn Stijl

Natuurlijk schenken we ook graag aandacht aan producten van eigen bodem. Mijn Stijl ken je misschien van de afwasmiddelen en handzeep die je in veel duurzame winkels voorbij ziet komen, maar ze hebben nog veel meer. Denk aan badzout, roomspray, geurkaarsen en douchegel. Voor Mijn Stijl is het verhaal achter de verzorgingsproducten ook van belang; zo werken ze vooral met kleine fabrikanten en het liefst zoveel mogelijk samen met mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Mijn Stijl is onder andere te koop bij Pistache in Zwolle.

Website Mijn Stijl


Wat zijn jouw favoriete huidverzorgingsmerken? Laat het ons weten!

 

Laat een Reactie achter