PAUSE and breathe…

Vorige week donderdag 19 oktober was de officiële opening van de alweer 4e editie van PAUSE. Een conscious pop-up store in de Posthoornkerk in Amsterdam. Tot en met zondag 22 oktober kon je daar de collecties van opkomende sustainable fashion designers bekijken. Uiteraard waren wij ook aanwezig om nieuwe pareltjes te ontdekken. Dat is zeker gelukt. Heb je het gemist? Wij zetten hier de tofste designers die we hebben gespot voor je op een rij.

Foto: Graciela Huam

Graciela Huam

Stiekem waren wij al fan van haar, maar nu we de hele fall/winter collectie hebben mogen zien (en voelen!) zijn we nog enthousiaster geworden. Peruaans folklore gemixt met avant-gardische vormen. De prachtige breisels van onder andere Pima Cotton and Alpaco worden op een specialistische manier vervaardigd door Peruaanse ambachtslieden. Zowel fair trade en fair labour principes worden streng nageleefd. Net als de duurzame manier van verkrijgen van de materialen, zoals de verbinding aan breeding programma voor Alpaca’s. Dat uiteraard volledig in het belang van dier en natuur is, is heel belangrijk voor Graciela Huam. Meer info over Graciela Huam vind je ook in onze eerdere post.
www.gracielahuam.com

Foto: Door of Maai

Door of Maai

Dit hippe Indiase label is opgericht door Pooja Gupta die na haar Masters in Engeland terugkeerde naar Calcutta. Door of Maai staat voor duurzame, tijdloze fashion. Duurzaam, omdat ze gebruik maken van organic cotton (GOTS gecertificeerd), maar ook door handgeweven items en khadi. Daarnaast heeft het label een aparte ‘upcycled’ collectie naast de reguliere collectie. In de collectie maken ze alleen one-off pieces om op deze manier restmaterialen die tijdens het proces vrijkomen ook een unieke en goede bestemming te geven. Qua look and feel is de collectie bijna Scandinavisch sober, maar daar houden wij wel van.
www.doorofmaai.com


Carefull Club

Als je er snel voorbij liep tijdens PAUSE zag je alleen wat witte blouses hangen. Maar van iets dichterbij werd het the perfect white shirt. Waarom? Gerecyclde organic cotton (GOTS gecertificeerd), met een heel concreet statement. Het Britse label Carefull Club doet aan ‘Dare to Care’ en heeft zich verbonden aan het goede doel ‘Room to Read’ dat actief is in Azië en Afrika. Dit betekent dat bij elke blouse die wordt verkocht een meisje binnen dat programma maar liefst 5 schoolboeken krijgt. Met die boeken heeft een meisje makkelijker toegang heeft tot een goede vorm van onderwijs. De website van de carefull club is nog niet live, maar houd ze in de gaten op instagram.


P.S. nog een paar andere toffe merken die we hebben gespot: Anekdot, Jake + Maya (kids), Wool for Millicent en Best Behavior.

 

Laat een Reactie achter